Palenkar korfbalvereniging Leonidas gestolen

Bij korfbalvereniging Leonidas in Noordwolde is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De buit bestond voornamelijk uit eten maar er werd ook een speciaal voor de vereniging ontworpen kar meegenomen.

De inbrakers plunderden de twee vriezers van de vereniging. De voorraadruimte was voor honderden euro's gevuld met ijs, snacks, frisdranken en koffie. ,,Het ergste is de diefstal van de speciaal voor ons ontworpen kar'', vertelt Lourens Looijenga van de sportclub. ,,De palenkar gebruiken we om de palen en korven te vervoeren. Het is een unieke kar, ik hoop dat hij zo snel mogelijk ergens opduikt.''

,,De schade aan het clubhuis valt gelukkig mee. Maar het is diep triest wat er is gebeurd. Vorige week hebben we geld ingezameld met een actie voor moederdag. Nu is er voor honderden euro's gestolen. Het is zinloos'', zegt Looijenga.

De club heeft aangifte gedaan bij de politie. Een getuige heeft zich gemeld. De getuige heeft om 5 uur 's ochtends een man met een kar zien lopen over de Elsweg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement