Paarden omgekomen bij brand in stal in Wolvega

Bij een brand in een paardenstal in Wolvega in de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie paarden het leven gelaten. Ook is één stal van de manege helemaal uitgebrand.

De brand brak even na half twee in de nacht uit. De betreffende stal staat aan de Oppers in Wolvega. De brandweer rukte met zeker zes bluswagens uit om de uitslaande brand te bestrijden.

In de stal waren zeker tien paarden gestald. Nadat de brand was gesignaleerd, begonnen medewerkers van de stal meteen met het in veiligheid brengen van de dieren. Drie dieren overleefden de brand evenwel niet.

De brandweer liet een Groot Watertransport uit Joure komen om bluswater over grotere afstand te kunnen transporteren. Het bluswater kon uit een vijver of waterput aan de N351 worden gehaald.

De stal waar de brand uitbrak is volledig verwoest. Er staat alleen nog een stuk buitenwand overeind, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Een tweede stal bleef bespaard.

Asbest

Omdat er uit het dak van de stal asbest was vrijgekomen, werd het asbestprotocol gestart. ,,Het hele dak is afgebroken. Brandweerlieden hoorde de platen breken,'' aldus woordvoerder Rutger de Groot.

Omwonenden werd middels een NL-alert geadviseerd deuren en ramen dicht te houden in verband met de rookontwikkeling en asbest die vrijkwam. In de omgeving van de brand werd evenwel geen asbest aangetroffen, volgens de brandweer is er geen gevaar voor de directe omgeving van de brand geweest.

Rond 4.20 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement