Overval Poiesz: verdachten zijn mannen van 17, 20 en 25 uit Leeuwarden

Na een grootschalige zoekactie heeft de politie donderdagavond drie inwoners van Leeuwarden aangehouden die worden verdacht van de overval op de Poiesz-supermarkt aan de Oostersingel in hun woonplaats eerder die avond.

Bij het achterhalen van het trio van 17, 20 en 25 jaar kwamen veel agenten, een politiehond, de politiehelikopter en het arrestatieteam in actie. Twee verdachten konden worden gepakt in een appartementencomplex, de 25-jarige werd op straat aangehouden.

Via 112 kwam rond 21:00 uur de melding van de overval bij de politie binnen. Twee donkergeklede overvallers hadden het personeel en een aantal aanwezige klanten bedreigd met vermoedelijk vuurwapens.  Toen agenten aankwamen bij de supermarkt, waren de overvallers inmiddels gevlucht. Daarbij verloren ze een deel van de buit. Ze verdwenen via de Bleekhof en de Noorderweg. Een groot gedeelte van de Noorderweg en Nieuweburen in Leeuwarden waren donderdag enkele uren afgesloten.

De drie zijn overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek moet uitwijzen of de mannen betrokken zijn geweest bij de overval en wat daarin dan ieders rol is geweest.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement