Overlastproject Friesland College van start

De gemeente Leeuwarden en het Friesland College hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een schonere omgeving op en rondom de school.

Wethouder Harry van der Molen en Frank van Hout, lid van het college van bestuur van het Friesland College, zetten gisteren hun handttekening onder de overeenkomst. Daarmee werd Keep It Clean (KIC) officieel geopend.

KIC is een langdurig project van Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS), een leerbedrijf voor en door studenten van het Friesland College. Het nieuwe initiatief moet ervoor zorgen dat studenten en medewerkers zich bewust worden van afval en ander overlast op en rond de school.

Zo zijn er inmiddels containers geplaatst in het atrium en nepboetes uitgedeeld aan foutgeparkeeerde auto’s. Verder komen er nog prullenbakken op de route naar de dichtstbijzijnde supermarkt.

De gemeente stelde 5500 euro beschikbaar voor het project. Ook andere partijen zoals winkeliersvereniging Willem Alexanderplein, Omrin en supermarkt Jumbo in de Van Loonstraat werken eraan mee.

Foto Friesland College/Herma Visser

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement