Overlast en gladheid door winters weer, vrijdag nieuwe sneeuw

In de nacht van woensdag op donderdag en donderdagochtend trokken er sneeuwbuien over Friesland heen. Daardoor was en is het plaatselijk glad.

Donderdagochtend stond het verkeer op onder meer de Haak romdom Leeuwarden vast door de sneeuw en daarmee gepaarde gladheid. Ook kwamen er meerdere meldingen van aanrijdingen.

Door opvriezing van weggedeelten of platgereden sneeuw kan het donderdag plaatselijk glad blijven. Dit laatste geldt vooral op plaatsen waar niet gestrooid is.

Friesland lijkt de dans wat betreft sneeuwval aardig ontsprongen. Zo vielen er op plaatsen in Drenthe en Groningen 5-8 centimeter. In Limburg werd zelfs 9 centimeter genoteerd. De ANWB spreekt van grote regionale verschillen.

Nieuwe neerslag

Komende nacht is er opnieuw kans op winterse neerslag. Die trekt in de ochtend via het Noorden van het land weg. Daarbij kunnen opnieuw grote regionale verschillen in sneeuwval ontstaan. In het hele land geldt nog steeds code geel voor gladheid door de sneeuwval. In Friesland duurt die tot vrijdag 12.00 uur.

De temperatuur blijft vrijdag in het Noorden vanwege de aanhoudende wind rond het vriespunt schommelen. Het weekeinde verloopt licht wisselvallig. In de nachten vriest het licht.

Lees ook: Rijden in de sneeuw en op gladde wegen: zo maak je geen brokken

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement