Oudejaarsploegen stunten vroeg

Meerdere oudejaarploegen in de provincie hebben hun jaarlijkse stunt al voor de jaarwisseling onthuld. Easterein maakt zich druk om het slome internet waar het dorp mee te kampen heeft. Glasvezel moet er komen, vindt de oudejaarsploeg die dat met borden voor de kroeg duidelijk maakt.

De Korhoenders van Fochteloo zitten met het zachte winterweer in de maag. Ze willen schaatsen, maar de ijsbaan blijft bij gebrek aan vorst al jaren een waterpoel. Daarom hebben ze een kunstwerk gestolen dat bij het zwembad in buurdorp Oosterwolde staat. Ook zij kalkten hun bedoeling op een bord dat bij de ijsbaan staat: ,,Het vriest niet maar dooit, dus moeten we maar zwemmen, anders komen we hier nooit.''

Donkerbroek is opeens bezaaid met bushaltes. De Nachtdravers hebben zorg over het voortbestaan van de plaatselijke benzinepomp door de aanleg van de nieuwe N381. Kunnen de dorpelingen straks nog wel tanken in eigen dorp of zijn ze genoodzaakt om de bus te pakken? De oudejaarsploeg heeft alvast voor voldoende opstapplaatsen gezorgd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement