Oud-Sneker (22) op Malta beschuldigd van moord

ANP

Een 22-jarige oud-Sneker wordt op Malta beschuldigd van de moord op een Nederlandse vrouw van 30. Dat meldt The Times of Malta .

De verdachte is een ex-vriend en collega van het slachtoffer, die werkte voor gokbedrijf iGaming. Vrijdagavond werd hij opgepakt in verband met de moord, maar hij gaf aan onschuldig te zijn. Dat bevestigde hij zaterdagmiddag nog eens in de rechtszaal.

Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd vrijdagmorgen even na 6.00 uur gevonden tussen twee auto's in de plaats Santa Venera. Haar keel zou zijn doorgesneden. Volgens de politie leek het erop dat het slachtoffer 'met een scherp en puntig voorwerp' was gedood.

De oud-Sneker komt oorspronkelijk uit het Westfriese Schagen, maar ging in Sneek naar de middelbare school. Hij werkte daarna in de horeca en vertrok zo'n 2,5 jaar geleden naar Malta.

Volgens Malta Today kan de verdachte, als hij wordt veroordeeld voor de moord, levenslang krijgen. De rechter heeft geweigerd dat hij op borgtocht vrij kon komen. De behandeling van de zaak gaat volgende week verder.

menu