Oud-Heerenveenspeler moet zes maanden de cel in

Yassine El Ghanassy (27), oud-speler van voetbalclub SC Heerenveen, moet zes maanden de cel in. Dat heeft de politierechter in Brugge bepaald, meldt de Belgische zender VTM woensdag.

El Ghanassy, die tegenwoordig bij FC Nantes voetbalt, werd al vijftien keer veroordeeld voor te snel rijden. Bovendien reed hij terwijl hij een rijverbod had.

De ex-speler van Heerenveen (het eerste half jaar van 2013) reed in de zomer van 2016 met 57 kilometer per uur binnen de bebouwde kom in Oostende, in een Porsche Carrera 4.

Rijverbod

Een schikking zag El Ghanassy niet zitten, waarna de zaak werd doorgevoerd en het parket in België uiteindelijk ontdekte dat de voetballer betrapt werd op het moment dat hij een rijverbod had.

De politierechter in Brugge kwam tot een forse straf, omdat El Ghanassy hardleers is. In het vonnis staat dat ‘een rijverbod en boetes weinig indruk maken’.

Of El Ghanassy zijn straf effectief zal uitzitten, is volgens VTM maar de vraag. Naast de celstraf krijgt de voetballer een boete van 6150 euro en een rijverbod van twee jaar.

De 27-jarige El Ghanassy speelde veertien wedstrijden voor SC Heerenveen. Hij scoorde vijf keer. In 2011 speelde hij twee interlands voor België.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement