OrangeGas uit Heerenveen neemt zes tankstations in Hannover over

OrangeGas heeft zes CNG-tankstations in Hannover gekocht van Enercity Contracting GmbH. Het bedrijf uit Heerenveen komt daarmee op 121 tankstations in Nederland en Duitsland.

Bij OrangeGas kan CNG getankt worden: onder druk gezet aardgas of biogas. Uit de pompen van de Heerenveners komt biogas dat wordt opgewekt uit rioolwaterzuivering, afvalverwerking en gft.

OrangeGas is in Nederland marktleider en wil dat ook in Duitsland worden. ,,Dit is een grote stap vooruit in onze plannen'', zegt oprichter/eigenaar Marcel Borger. De aankoop laat de Duitse omzet met 50 procent stijgen naar 3 miljoen euro.

Elektrisch vervoer

Enercity wilde van de tankstations af omdat het zich volledig wil richten op elektrisch vervoer. Ook boden de stations hen niet voldoende economische voordelen.

Het werk van Enercity biedt OrangeGas wel een vruchtbare bodem. Er rijden al veel auto's in en rond Hannover op groen gas.

Internationale groei

OrangeGas heeft momenteel 80 tankstations in Nederland en opent volgend jaar de eerste twee in België. In Duitsland wil het bedrijf de komende drie jaar uitbreiden naar een totaal van 150.

Begin dit jaar nam OrangeGas dertien Duitse tankstations over als start van een grotere expansie in het buitenland. Toen werd ook bekend gemaakt dat gekeken wordt naar de Zweedse en Britse markt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement