Op=op Voordeelshop definitief failliet, winkels blijven voorlopig open

Bankroet voor Op=op Voordeelshop ANP

Budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop is failliet verklaard. De rechtbank in Assen heeft een curator aangesteld. Op=op zegt last te hebben gehad van uitdagende marktomstandigheden. Ook groeide het bedrijf de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit.

Op=op Voordeelshop opende vrijdag nog vier vestigingen waardoor het totaal op 152 winkels kwam. Daarvan zijn tien franchisevestigingen, onder meer die in Leeuwarden en Dokkum, die buiten het bankroet vallen.

Het bedrijf heeft 1164 medewerkers, van wie het merendeel in deeltijd werkt. In totaal zijn zij goed voor 318 voltijdsbanen.

Open

De winkels blijven voorlopig open. Bestellen via de webshop is niet meer mogelijk. Het is nu aan de curator om te onderzoeken of er nog een doorstart in zit. Op=op Voordeelshop liet eerder zelf weten dat aandeelhouders en adviseurs nog mogelijkheden zagen om de keten ,,in afgeslankte vorm door te zetten''.

Op=op Voordeelshop is niet de eerste keten die dit jaar omvalt door lastige marktomstandigheden. Onlangs speelden er ook al bankroeten bij speelgoedketen Intertoys en kledingketen CoolCat.

Friesland

Friesland telt zeven filialen van de Op=Op-formule in Leeuwarden, Heerenveen, Joure, Sneek, Drachten, Surhuisterveen, en Dokkum. Ze worden bevoorraad via een groot distributiecentrum in Peize waar ook het hoofdkantoor staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland