Opnieuw twee aanhoudingen schietincident Kootstertille

De politie heeft op dinsdag twee mannen van 27 en 34 jaar uit Leeuwarden aangehouden. Zij zijn mogelijk betrokken bij een ruzie aan de Menno van Coehoornstraat in Kootstertille.

Eerder was al een 34-jarige Leeuwarder aangehouden.

Bij de politie kwamen maandagavond meerdere meldingen binnen over een ruzie op de Menno van Coehoornstraat. Bij deze ruzie zouden ook knallen gehoord zijn.

De politie startte hierop een onderzoek. Hieruit bleek dat er twee mannen bij een woning waren binnengedrongen en dat hierbij een ruit was gesneuveld, mogelijk door het gebruik van een alarmpistool.

Aanleiding

De aanleiding lijkt een eerdere ruzie van een aantal weken geleden te zijn. Beide mannen vonden echter niet de woning van de persoon waarmee ze ruzie hadden gehad, maar wel zijn geparkeerde auto verderop in de straat.

Met hun auto zijn ze meerdere malen tegen de geparkeerde auto aangereden. De eigenaar van deze auto hoorde lawaai en kwam naar buiten. Hij probeerde de bestuurder uit zijn auto te trekken. De bijrijder heeft hierop met het alarmpistool geschoten. Daarna konden beide verdachten met hun auto wegvluchten.

Aan de Willem Lodewijkstraat werd de auto aangetroffen waarmee de verdachten waren weggereden. Deze is in beslag genomen. De twee bewoners van het huis uit Kootstertille hebben aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en vernieling.

De 34-jarige man is in Leeuwarden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij zal in de loop van de dag gehoord gaan worden. Het onderzoek naar de tweede Leeuwarder loopt nog.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement