Opnieuw cel geëist vanwege fatale crash Nijelamer

Opnieuw heeft het Openbaar Ministerie een jaar cel en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een Wolvegaster die op 12 oktober 2015 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Nijelamer.

Dinsdag diende het hoger beroep dat door het Openbaar Ministerie was aangespannen. De 41-jarige Wolvegaster vervoerde twee hooibalen met een verreiker zoals hij dat van zijn toenmalige baas had geleerd. De met heflepels voor de cabine opgetilde hooibalen benamen hem het zich op de weg. Onderweg naar Wolvega reed hij op de Hoofdweg een voor hem rijdend fietsend echtpaar uit die plaats aan. De 59-jarige man werd door het meer dan 8000 kilo zware voertuig overreden en overleed ter plekke. De vrouw raakte licht gewond.

Verblinde bestuurder uit Wolvega hoort jaar celstraf eisen
Lees verder

De rechtbank had op 16 mei vorig jaar vanwege zeer onvoorzichtig rijgedrag de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een rijontzegging van twee jaar. ,,Veel te laag’’, aldus advocaat-generaal Joep Simmelink. Hij vond dat het rijgedrag als roekeloos gekwalificeerd moest worden.

Het ongeval had volgens Simmelink voorkomen kunnen worden als de heflepels meer omhoog waren gebracht. ,,Het kan niet anders dan dat hij zich bewust was of had moeten zijn van de gevaarzetting. Ieder zinnig mens kan bedenken dat dit levensgevaarlijk is voor anderen.’’ De Wolvegaster werd na het voorval door zijn werkgever ontslagen na een dienstverband van achttien jaar.

Uitspraak 21 augustus.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement