Opmerkelijk: courgettedief krijgt spijt en fietst terug naar Offingawier

Een opmerkelijk tafereel aan de Grienedyk in Offingawier. Langs de weg stond een stalletje waar voor 50 cent per stuk komkommers en courgettes te koop waren.

Een echtpaar dat langs fietste, kon de verleiding niet weerstaan. De man stal een komkommer en een courgette en griste nog een paar euro's uit het geldbakje dat ernaast stond.

Doodgemoedereerd vervolgde het tweetal hun weg. Maar spijt komt altijd later en dat was ook nu het geval. De dief is teruggegaan en heeft de groente en een geldbedragje van drie euro weer ingeleverd bij eigenaar Pieter Winia.

Still uit de video.

,,As it goed is, docht hy it no net wer. En dêr wie it ús om te dwaan'', zegt Winia. Hij was zo verbaasd over de diefstal, die op camera werd vastgelegd, dat hij het op Facebook liet zetten. De video werd duizenden keren gedeeld.

Het is niet de eerste keer dat er wordt gestolen bij Winia. Meestal merkt hij het direct op en snelt hij achter de dieven, vaak toeristen, aan.

Wolvega

Ook bij de kringloopwinkel in Wolvega was dinsdag een kruimeldief actief. Een vrouw nam daar wat speelgoed, lego, mee naar huis. Het gebeurt daar dagelijks, zegt een medewerker. ,,Daarom hebben we het online gezet. De dief heeft zich nog niet gemeld.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement