Opheffingsuitverkoop Intertoys zorgt voor horde koopjesjagers in Drachten

Nog voor het Intertoys-filiaal in Drachten open was, vormde zich zaterdagochtend al een lange rij koopjesjagers op de Noorderbuurt.

Zij hopen te profiteren van de opheffingsuitverkoop die vandaag start. De winkel in Drachten sluit de deuren na het faillissement van de keten. Dat geldt ook voor het filiaal in Wolvega. Intertoys houdt de winkels in Heerenveen, Dokkum en Leeuwarden (op De Centrale en aan de Wirdumerdijk) open.

Intertoys gaat in afgeslankte vorm verder. De curator van de eerder failliet verklaarde speelgoedwinkelketen maakte bekend dat de Portugese investeerder Green Swan met een deel van de winkels van de speelgoedketen een doorstart maakt.

Aan de Oosterstraat in Drachten zit een van de acht Friese franchise-winkels. Deze winkels blijven voorlopig open. Franchisers zijn zelf de baas over de winkel en mogen dus zelf bepalen of ze na de doorstart van Intertoys nog bij het speelgoedbedrijf willen horen. Zij kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om onder een andere naam door te gaan.

Lees ook: Intertoysuitverkoop: ‘Mama wordt hier een beetje gek van de drukte’

Lees ook: Intertoys gaat verder, maar (minstens) 91 winkels gaan dicht

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement