Operatie Snitser Mar loopt gesmeerd: ‘Super’

Honderden Sneekweekbootjes, een grote skûtsjevloot en een afgesloten PM-kanaal. Het zou piepen en kraken op de Snitser Mar gisteren, maar alles liep gesmeerd. ,,Super, gewoan super.’’

Een paar nachten sliep hij al niet al te best en gisterochtend was hij om 5 uur klaarwakker. Bauke IJntema, wedstrijdleider van de skûtsjewedstrijd bij Langweer, had er stiekem wel een knoop van in zijn maag. Hardzeildag en de skûtsjewedstrijd bij Terherne op een en dezelfde dag. Hoe zorg je dat al die honderden zeilers en stromen publiek elkaar niet in het vaarwater zitten? De SKS, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en Provinciale Waterstaat staken de koppen bij elkaar. Het draaiboek was helder: De Sneekweek zou starten om negen uur, de SKS-wedstrijd schoof op naar vier uur en tussen drie en zes uur zou het Prinses Margrietkanaal worden afgesloten. Een unicum. Zo zou het precies passen. Tenminste als alles volgens het boekje zou verlopen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven