Oosterstraten in Leeuwarden voor tien dagen Eritreatown

Londen heeft zijn Chinatown, Leeuwarden Eritreatown. Althans, de komende tien dagen. Dan zijn de Leeuwarder Oosterstraten omgetoverd tot een klein stukje Eritrea. Het is een bescheiden poging om Leeuwarders kennis te laten maken met deze nieuwe groep stadgenoten.

Een magere Eritrese jongen komt aangelopen, met een flinke bos haar en verwilderde blik. Hij bezwijkt bijna onder de volgepakte tassen die hij meesjouwt. Uitgeput houdt hij halt voor pizzeria Amigo in de Oosterstraat. De jongeman tovert een stadsplattegrond tevoorschijn en probeert wanhopig uit te vinden waar hij moet zijn, waar zijn nieuwe huis is. Intussen passeert er van alles: een meisje op een fiets die hem bijna van de sokken rijdt, klanten van de pizzeria, een bellende jongen, een dronken man. Iedereen lijkt haast te hebben, niemand die hem even helpt.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement