Onrustig einde horecanacht: zeven arrestaties

Na een gemoedelijke uitgaansavond in Leeuwarden sloeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.00 uur plotseling de sfeer om. In korte tijd hield de politie zeven stappers aan.

Twee Leeuwarders van 21 en 22 jaar werden aangehouden op de Nieuwestad. Ze waren dronken en probeerden voortdurend vechterij uit te lokken. Op het Ruiterskwartier had een 32-jarige Leeuwarder het aan de stok met een portier. Hij bedreigde de beveiliger die daarop de politie inschakelde. Die hield de man aan en fouilleerde hem, daarbij vonden de agenten een boksbeugel. Ook een 22-jarige Leeuwarder zocht ruzie met de portiers. Toen de politie ingreep wilde de man vechten met een agent. Hij werd daarop aangehouden. Twee mannen van 18 en 20 jaar uit Leeuwarderadeel werden opgepakt na een vechtpartij. Agenten stuurden hen naar huis maar de jongens negeerden hen.

Een 35-jarige man uit Dronten werd weggehaald bij een kroeg op het Ruiterskwartier. Hij had de portier met een vlakke hand in het gezicht geslagen. Op de bewakingscamera's was bovendien te zien dat de man iets uit zijn broekzak haalde en weggooide. Een agent vond even later een 50 eurobiljet waarin vermoedelijk cocaïne zat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement