Ongeval leidt tot verkeersmetingen Foarwei Wâlterswâld

Dantumadiel zet na de vakantie metingen in om de verkeersveiligheid op de Foarwei in Wâlterswâld te inventariseren. Dit naar aanleiding van het ernstige ongeval op 26 juni.

Een fietsende jongen werd op die datum geschept door een automobilist, van wie achteraf is gebleken dat deze geen rijbewijs had. Wethouder Kees Wielstra antwoordde dat maandagavond in de raad van Dantumadiel op vragen van Jouke Feddema van de ChristenUnie.

De ChristenUnie vroeg aandacht voor de verkeersveiligheid op deze plek omdat twee scholen en het dorpshuis op korte afstand van elkaar zitten. Volgens Wielstra staat de Foarwei niet bekend als bijzonder verkeersgevaarlijk. Wel gebeurt er op deze weg en in het verlengde daarvan de Doniawei ,,wolris wat.’’

Intensiteit en snelheid

Om een reëel beeld te krijgen, worden na de vakantie metingen verricht naar de intensiteit en snelheid op deze wegen. Mogelijk rollen daar tijdstippen uit waarop maatregelen genomen moeten worden.

Wil de raad los van deze metingen een veiliger omgeving bij de scholen, dan zullen ze daar zelf initiatief voor moeten nemen en het laten opnemen in de programma’s van de gemeente. Dan zou de veiligheid bij alle scholen bekeken kunnen worden, aldus Wielstra.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement