Oerol legt kaartverkoop door problemen stil, later vandaag duidelijkheid

FOTO OEROL

Oerol op Terschelling heeft de verkoop van tickets voor de voorstellingen tijdelijk stilgelegd. Reden hiervoor zijn de aanhoudende problemen met het nieuwe ticketingsysteem.

De problemen staken al direct de kop op toen vorige week de zogeheten ‘vriendenverkoop’ van start ging. Daarbij kunnen donateurs van het festival jaarlijks met voorrang kaarten verkopen. Het regende klachten van klanten die niet konden zien of de bestelling was geslaagd of niet, waarna de festivalleiding besloot om die vriendenverkoop te verlengen.

Onwenselijke toestand

Onderwijl probeerde Oerol naarstig het probleem te tackelen. Toen ook de reguliere verkoop losbarstte, bleek de mogelijkheid voor vrienden om alsnog tickets de bemachtigen geblokkeerd.

Daardoor had het kunnen gebeuren dat voorstellingen uitverkocht zouden raken, terwijl de vrienden niet aan bod waren geweest. Wel donateur, geen kaartjes, een onwenselijke toestand. Dat leverde vanzelfsprekend veel ergernis op, en daarnaast hoofdbrekens bij de organisatie, omdat de technische fout die deze blokkade veroorzaakt nog niet werd opgespoord, laat staan verholpen.

Helemaal stil

Daarom besloot het festival de kaartverkoop tijdelijk helemaal stil te leggen. Er wordt gebroed op de mogelijkheid om de vrienden alsnog tegemoet te komen en natuurlijk op een oplossing van de technische problemen. Aan het eind van de middag hoopt Oerol te kunnen vertellen hoe het nu verder moet.

Het festival werkte juist met een nog pril digitaal verkoopsysteem, dat na stevige aanloopproblemen vorig jaar voor het eerst zonder mankementen en naar behoren functioneerde. Het bedrijf dat de ticketing inbracht stopte echter met deze tak van sport, en zo moest Oerol opnieuw beginnen. Zo ernstig als nu hebben de kinderschoenen nog niet eerder gekneld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Oerol