OM eist 5 jaar tegen rapper uit Leeuwarden vanwege 9 delicten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onvoorwaardelijke celstraf van vijf jaar en circa 2500 euro geëist tegen een 35-jarige man uit Leeuwarden.

De verdachte, naar eigen zeggen een van de bekendste rappers van Leeuwarden is, moest voorkomen voor tien strafbare feiten. Hij werd vrijgesproken voor het inbreken bij het buurthuis Cambuursterhoek vanwege het gebrek aan bewijs. De andere negen feiten betroffen diefstallen (met geweld) en afpersingen.

Pizzabezorger

Een van de gedupeerden is een Domino’s pizzabezorger. Volgens de verdachte zou hij een portemonnee van de man op straat hebben gevonden en deze hebben teruggebracht. Uit de verklaring van de pizzabezorger blijkt dat de verdachte de bezorger heeft bedrerigd om hem zijn portemonnee te geven. Dit zou hij hebben gedaan door de man van achteren vast te pakken, met iets hards in zijn rechterzij te prikken en te zeggen dat hij zijn portemonnee moest afstaan. Daarna zou de verdachte naar Domino’s zijn gegaan om een vindersloon te vragen.

Gouden ketting

Ook zou de verdachte een ouder stel bij de voordeur van hun woning hebben overvallen en een gouden ketting van de hals van de vrouw hebben afgerukt. De bejaarde man zegt dat zijn vrouw niet meer alleen thuis durft te zijn en dat er sinds het incident altijd een nachtslot op de deur zit. De schadevergoeding die hij eist, is dan ook symbolisch.

Naast het oudere stel zou de verdachte ook een tachtigjarige man naar de grond hebben gewerkt. Dit gebeurde volgens het OM in de tunnel bij de Aldlânsdyk. De bejaarde man werd beroofd van zijn portemonnee.

De uitspraak is 18 december.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement