Nu al tekort fietsenrekken bij stationsgebied Leeuwarden

Fietsers dreigen de dupe te worden van de grote verbouwing in het Leeuwarder stationsgebied. Ze kunnen hun rijwiel moeilijk kwijt. De stalling puilt uit.

Na jaren slepen en verwijderen van fout geplaatste brikken nam het gemeentebestuur een ferm besluit: het Stationsplein zou geheel fietsvrij worden. Tweewielers moeten in de rekken aan de achterzijde van het station, of in de ondergrondse stalling, die gratis is voor een dag.

De uitbreiding van de bewaakte fietsenkelder is aanstaande en inderdaad zijn de meeste tweewielers bovengronds verdwenen. Sinds de ondergrondse stalling gratis is, puilt het er uit van de rijwielen. De laatste weken staat er geregeld een bordje ‘vol’. Alleen abonnementhouders kunnen er dan nog in.

Het aantal aangeboden fietsen overtreft nu al de gemeentelijke verwachtingen, en dat terwijl de forenzen-, scholieren- en studentenstroom nog fors zal aanzwellen na afloop van de zomervakantie. Het duurt nog meer dan een jaar voordat de verdubbeling van het aantal stallingsplekken in de kelder klaar is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement