Norovirus oorzaak van zieke leerlingen OSG Sevenwolden

De groep scholieren en docenten van OSG Sevenwolden uit Heerenveen, die afgelopen week tijdens een verblijf op een camping in de Belgische Ardennen ziek zijn geworden, zijn besmet met het norovirus.

Dat wijzen de eerste onderzoeksresultaten van GGD Fryslân uit. De GGD heeft de ontlasting van een paar zieke leerlingen onderzocht. Ook in België zijn onderzoeken gestart, onder andere naar het water op de camping. De uitslagen van deze onderzoeken worden in de loop van deze week bekend.

Het norovirus wordt in de volksmond ‘buikgriep’ genoemd. Het besmettelijke virus veroorzaakt een ontsteking van het slijmvlies in het maagdarmkanaal, met braken en diarree tot gevolg.

,,Als het mogelijk is, moet men van een eigen toilet gebruikmaken en geen eten voor andere mensen klaar maken”, zegt Peter van der Tas, arts infectieziektenbestrijding van de GGD. Omdat de verschijnselen voor uitdroging kunnen zorgen, adviseert Van der Tas om goed te blijven drinken.

De camping waar OSG Sevenwolden verbleef, werd zondagavond gesloten toen bleek dat er meer campinggasten ziek waren geworden.

De eindexamens van de school gaan overigens gewoon door. Voor de eindexamenleerlingen zijn aparte toiletten gereserveerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement