Nordwin pakt sexting leerling aan

Op het Nordwincollege in Heerenveen rouleren naaktfoto’s van een leerling. Het schoolbestuur wil dat ouders erover in gesprek gaan.

De foto’s, waarop een leerling uit de bovenbouw van de vmbo-opleiding ontbloot te zien is, deden afgelopen week al de ronde op de school. Zulk sexting komt, zo schrijven vestigingsdirecteur Hans Aartsen en zijn staf, ,,helaas vaker voor’’.

In een vrijdag verstuurde brief aan de ouders schrijven ze: ,,Deze foto’s zijn via via in handen gekomen van twee leerlingen, die hebben gemeend deze foto’s te moeten delen met hun vrienden. Het gevolg hiervan is dat de foto’s daarna nog diverse malen zijn gedeeld en wij hebben de indruk dat veel leerlingen van onze school nu over de betrokken foto’s op hun mobiel beschikken.’’

Op school wordt daar al met de betrokkenen over gesproken, schrijven vestigingsdirecteur Hans Aartsen en zijn staf. Maar omdat de foto’s op brede schaal doorgestuurd zijn, vragen ze de ouders om er ook met hun kinderen over te spreken.

In de brief staat een reeks punten die besproken zouden moeten worden. Zoals dat het verder doorsturen van zo’n foto schade toebrengt aan de leerling (,,je laat hem of haar eigenlijk in de kou staan’’). Bovendien moeten leerlingen beseffen dat het doorsturen nu misschien leuk of spannend kan zijn, maar later vervelende gevolgen voor hen kan hebben. Het geldt als het verspreiden van kinderporno. Ook zouden de ouders erop moeten aansturen dat hun kinderen de foto’s deleten, als ze die bezitten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland