Noordelijk Film Festival opent eerder

Het Noordelijk Film Festival start dit jaar eerder dan gebruikelijk. De opening is een dag eerder dan normaal, op dinsdag 6 november.

Deze Grand Opening vindt plaats in de drie grote zalen van Stadsschouwburg De Harmonie.

Eigenlijk start het festival zelfs nog een dag eerder: dan is het speciale programma New Generation. Dit programmaonderdeel voor de nieuwe generatie filmmakers en -kijkers wordt op vrijdagavond 9 november feestelijk afgesloten met een prijzenshow.

Vanwege LF2018 is de 39ste editie van het NFF een bijzondere, met nieuwe initiatieven en (internationale) samenwerkingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de zogenaamde legacy van de culturele hoofdstad.

New Generation stimuleert het filmklimaat in de regio en trekt een nieuwe generatie jong publiek aan, is de verwachting.

Scholieren en jongeren kunnen het festival ontdekken via het project Look@ME, schoolvoorstellingen met filmlesmateriaal, workshops en als jurylid of deelnemer van een MovieZone Talentday.

Studenten gaan aan de slag met Worldbuilding en naast het jaarlijks terugkerende 48 Hour Film Project, kunnen jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten in spe naar de New Generation Academy. Een tijdelijke filmacademie met masterclasses, workshops en inspiratiesessies.

Het publiek krijgt een filmexpeditie door Noord-Europa voorgeschoteld: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische staten.

Bovendien zijn er films te zien van talent uit eigen regio. Vanwege zijn honderdste geboortedag is er dit jaar speciaal aandacht voor de Zweedse grootheid Ingmar Bergman.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement