Nog te weinig aanmeldingen - Kabelnoord verlengt inschrijftermijn snel internet

Kabelnoord in Dokkum verlengt de inschrijftermijn voor mensen die glasvezel willen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

De deadline lag aanvankelijk op 17 juli, maar verschuift nu naar 16 augustus. Er zijn nog onvoldoende aanmeldingen om al met de uitrol van glasvezel te kunnen beginnen.

Met steun van de provincie probeert Kabelnoord de komende drie jaar zoveel mogelijk adressen in onrendabele gebieden van snel internet te voorzien. In totaal gaat dit om zo’n 20.000 adressen in Friesland. Het bedrijf heeft aannemer Van Gelder Telecom benaderd om de klus uit te voeren.

Friesland is hiervoor opgeknipt in een aantal regio’s. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn als eerste aan de beurt.

Het graafwerk in een gebied begint pas als 60 procent van de beoogde doelgroep meedoet. De wervingscampagne loopt sinds medio juni. In beide gemeenten ligt de oogst nu rond de 30 procent.

Als de 60 procent bij lange na niet wordt gehaald, kan Kabelnoord de focus naar andere gemeenten verleggen. Wie snel internet wil in een gebied dat voor commerciële marktpartijen niet interessant is, kan intekenen op het initiatief van de provincie en Kabelnoord. Deelnemers betalen bovenop de normale maandprijs een toelage van 15 euro per maand.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement