Nog steeds problemen met LF2018-tickets

Er zijn nog steeds klachten over de goedkope e-tickets die trein- en busvervoerder Arriva aanbiedt in het kader van Culturele Hoofdstad.

De LF2018-tickets zijn te gebruiken via de smartphone, maar zowel buschauffeurs als incheckpaaltjes op stations blijken deze niet altijd te herkennen.

Arriva beloofde al eerder dat chauffeurs beter ingelicht worden. Het technische probleem met de paaltjes is sinds dinsdag verholpen.

Probleem met activeren

Dan blijft er nog één probleem over: reizigers die gebruikmaken van de LF2018-aanbieding van Arriva, moeten de tickets eerst activeren voordat ze kunnen reizen. Maar wie een telefoon heeft met een Android-besturingssysteem, kan niet op dezelfde dag activeren en reizen.

Arriva laat weten dat ook dit probleem binnenkort wordt opgelost. ,,Er is een nieuwe versie van onze app aangeboden. Zodra Google deze versie goedkeurt, is het probleem verholpen en kan op dezelfde dag gereisd worden als het e-ticket ook is gekocht. Naar verwachting is dit op zeer korte termijn weer mogelijk.’’

Verder laat de vervoerder weten dat er ,,een handvol meldingen’’ bij de klantenservice is binnengekomen over de problemen rond de LF2018-tickets.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement