Nog even geduld: glijbanen De Blauwe Golf wederom niet klaar

De opening van de twee nieuwe glijbanen bij De Blauwe Golf in Leeuwarden laat weer op zich wachten. BV Sport houdt nu ook op met het geven van prognoses.

September, november, begin mei, eind mei. BV Sport was enthousiast over de nieuw te bouwen glijbanen en gaf om de haverklap een update over de opening.

,,We zijn druk bezig'', zegt communicatiemedewerker David Oost. ,,Maar we hebben geen exacte datum vastgesteld. Daar doen we nu ook niet meer aan.'' Het is immers al een paar keer voorgekomen dat BV Sport mensen moest teleurstellen, want er kan nog altijd niet worden gegleden in Leeuwarden.

De ene glijbaan is oranje-blauw en de tweede glijbaan, die nu nog een grauwe kleur heeft, krijgt nog een blauw-paarse gloed.

Twee glijbanen

Er komen twee nieuwe glijbanen ter vervanging van de 25 jaar oude glijbaan die er nog was. De eerste glijbaan krijgt een lengte van 41 meter en is vooral bedoeld voor ouders met jonge kinderen. De tweede glijbaan is flink langer, steiler (er is een nieuwe, verhoogde glijbaantoren gekomen) en wordt uitgerust met leuke snufjes. Zo kunnen de zwemmers in de buis hun snelheid meten, hun eigen licht- en geluidseffecten kiezen en punten scoren met een spel.

Ook wordt een foto gemaakt, die later op de telefoon te zien is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement