Nieuwe wandel- en fietsroutes langs de Turfroute

Voor fietsers en wandelaars die de Turfroute niet vanaf het water willen beleven, is er nu een gratis e-book beschikbaar.

Het e-book over de Turfroute is het vijfde in de reeks digitale boeken over waterwegen in en om Drenthe. De geschiedenis van de Turfroute vormt de basis van vijf nieuwe fietsroutes en een wandelroute in Nijberkoop-Oldeberkoop.

Startpunt is steeds een plek aan het kanaal. Met het e-book ‘De Turfroute' zet het Recreatieschap Drenthe, in samenwerking met Appelscha 3.0 en de gemeente Ooststellingwerf, een nieuwe vorm van fiets(knooppunten)routes voort.

Brandstof

Vanaf de 17e eeuw werd het veen op grote schaal afgegraven om turf te winnen, lang de belangrijkste brandstof in ons land. Turfwinning was alleen mogelijk door het graven van kanalen voor de afwatering van het veen en het vervoer van de turf. De Turfroute is ook ontstaan uit deze vervening.

Een tocht langs het kanaal is een reis door de geschiedenis van Zuidoost-Friesland en de aangrenzende regio’s. Het e-book, voor gebruik op een tablet, is gratis te downloaden via www.drenthe.nl/ebooks.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement