Nieuwe rel op Malta om vermoorde journaliste

De vrouw van de Maltese premier Joseph Muscat heeft zich de woede op de hals gehaald van de nabestaanden van Daphne Caruana Galizia.

De vrouw zei de dood van Caruana Galizia ,,misschien wel meer te betreuren’’ dan haar nabestaanden. ,,Haar familie schildert haar af als een heilige. Ik zal nu met haar leugens moeten leven’’, aldus Michelle Muscat, afgelopen week in de Malta Today .

Liquidatie journalist

Caruana Galizia was onderzoeksjournaliste. Zij schreef over corruptie op het eiland en werd in oktober geliquideerd. De dood leidde tot strubbelingen met de organisatie van LF2018, dat net als de Maltese hoofdstad Valletta culturele hoofdstad van Europa is.

In de artikelen van Caruana Galizia lag ook de handel en wandel van de familie Muscat onder vuur. Michelle Muscat zou via een belastingconstructie grote geldbedragen naar buitenlandse rekeningen sluizen.

Valse aantijgingen

De premiersvrouw spreekt in het interview van valse aantijgingen. ,,Als er iemand is die zou willen dat Daphne Caruana Galizia nog leeft, dan ben ik het. Ik denk dat ik meer aangedaan was over het nieuws van haar dood dan haar eigen familie.’’ Michelle Muscat vertelt verder dat zij en haar gezin veel last hebben gehad van de corruptiebeschuldigingen.

De zonen van Caruana Galizia zijn geschokt. ,,What. The. Hell.’’ schrijft zoon Matthew op Twitter .