Nieuwe opzet 3FM Serious Request van start gegaan op Vlieland

Met hun aankomst op Vlieland gaven 3FM-dj's Sander Hoogendoorn en Eva Koreman de aftrap van de vernieuwde editie van Serious Request.

De zender haalt dit jaar geen geld op door een glazen huis in een binnenstad neer te zetten maar laat drie dj-teams van de randen van Nederland naar poppodium TivoliVredebrug in Utrecht lopen. Daar vindt volgende week het slotfeest plaats.

Van het glazen huis werd afscheid genomen nadat bleek dat de formule was uitgewerkt. In het verleden werden er vele miljoenen opgehaald maar afgelopen jaren kwam de klad erin.

Hoogendoorn en Koreman keren woensdag terug naar het vasteland. Vanaf Harlingen lopen ze via Kornwerderzand over de Afsluitdijk naar Noord-Holland.

Serious Request haalt ieder jaar geld op voor een door het Rode Kruis aangedragen project. Dit jaar zijn het er drie: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Geld wordt op verschillende manier opgehaald. Langs de route kunnen mensen evenementen organiseren, een rommelmarkt bijvoorbeeld, die door de dj's worden bezocht. Ook is het mogelijk te bieden op een veiling of een plaat aan te vragen.

Doneren aan Serious Request kan hier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement