Nieuwe coalitie Achtkarspelen wil uit Caparis

De beoogde nieuwe coalitie van CDA, ChristenUnie en PvdA in Achtkarspelen wil grotendeels uit Caparis stappen en een eigen werkmaatschappij oprichten, de MOA (Maatschappelijk Onderneming Achtkarspelen).

Dat staat in het concept van het nieuwe coalitieakkoord dat de partijen samen met formateur Joop Atsma hebben samengesteld.

De MOA moet op 1 januari van start gaan en dan onder meer het groenonderhoud in de gemeente op zich nemen. De eerder besloten bezuinigingen op het groenonderhoud worden bovendien teruggedraaid. De nieuwe coalitie heeft hier voldoende financiële middelen voor gevonden.

In het concept staat ook dat Achtkarspelen geen koopzondagen zal krijgen. De drie vinden dat de openstelling meer nadelen dan voordelen heeft.

Over een aantal punten in het concept wordt nog gesproken, voordat een definitieve versie wordt vastgesteld. De verwachting is dat volgende week de kandidaatwethouders worden gepresenteerd. Met het oog daarop is burgemeester Germ Gerbrandy gevraagd een raadsvergadering uit te schrijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement