Nieuwe burgemeesters Ineke en Tineke trekken samen op richting Den Haag

Den Haag moet rekening houden met een nieuw dynamisch duo: Ineke en Tineke. ,,We hebben een klik.”

Zowel Ineke van Gent, burgemeester te Schiermonnikoog, als de donderdag geïnstalleerde burgemeester van Vlieland Tineke Schokker heeft dat sociaal-emotioneel sensitieve dat commissaris der koning Arno Brok vooral terugziet in vrouwen. Niet dat hij het als een doel op zich ziet om vrouwen op het paard te hijsen. De commissaris roemt hun eigenschappen, zei hij bij Schokkers installatie in de Nicolaaskerk op Vlieland. ,,Die zie je niet per definitie bij mannen.”

,,Het voelt als een warm bad”, omschreef Schokker haar gevoel over de vele lovende woorden tijdens haar installatie als echte burgemeester na twee jaar waarnemerschap. Ze brengt rust, heeft vertrouwen, is onafhankelijk. En zit - niet onbelangrijk in een eilander gemeenschap - ,,nimmer hoog te paard”, volgens wethouder Rients Hoekstra.

Andere eisen voor eilanden

Schokker zal de komende tijd vaak naar Den Haag trekken. ,,We gaan snel naar de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs”, aldus Van Gent, die zei een klik te hebben met collega Schokker. ,,Onze zorgen over het behoud van het onderwijs zijn dezelfde.”

Schokker: ,,Sommige regels van de wal, zoals het bestaansminimum van scholen, pakken onhandig uit voor de eilanden. Als de school onder de grens schiet, kan dat niet betekenen dat hier onderwijs verdwijnt. Ineke en ik rukken samen op naar Den Haag.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement