Nederland populairder als vakantieland, kust én Leeuwarden grote trekkers

Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Nederlanders gaan deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen ons land aandoen. Leeuwarden is hierbij geliefd.

Dat laat het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) donderdag weten. Wat betreft de buitenlandse toeristen gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kustgebieden trekken.

Zij zullen deze zomer bovendien (meer) culturele uitstapjes maken. Musea in de buurt van de kust, zoals in Den Haag en Leiden, én in Culturele Hoofdstad Leeuwarden zijn dit jaar populair, aldus het toerismebureau.

4,5 miljoen Nederlanders

Volgens het NBTC zoeken dit jaar 4,5 miljoen Nederlanders de vakantie dicht bij huis, 2 procent meer dan in 2017. Daarnaast worden 4,1 miljoen buitenlandse gasten verwacht, een stijging van 6 procent.

De buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers geven opgeteld meer dan 4 miljard euro uit tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In Duitsland begint de vakantieperiode voor de voor Friesland belangrijke regio Noordrijn-Westfalen op 16 juli. Deze vakantie duurt tot 28 augustus. In België is de zomervakantie van 1 juli tot 31 augustus.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement