Natuurlijk: Schuwe wintergast

De waterral (wetterhintsje) is een schuwe moerasvogel. Bij strengere vorst komen ze meer naar de bewoning en kunnen ze in parken en tuinen worden gezien. Als broedvogel komt de waterral vooral voor in natte rietvelden en moerassen en in de begroeiing langs meren en vaarten.

Een flink deel van de waterrallen die hier broeden, trekt weg in het najaar en overwintert in Zuidwest-Europa. In de wintermaanden verblijven hier vaak vogels uit Noord- en Oost-Europa en uit Finland.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement