Natuurbrand bij vuurtoren Schiermonnikoog onder controle

Op Schiermonnikoog heeft vrijdagavond opnieuw een natuurbrand gewoed. Er waren drie brandhaarden. De branden waren in de buurt van de vuurtoren en de duinen. 's Middags was er nog een korte brand op het midden van het eiland.

De brandweer werd vrijdagavond kort voor half acht gealarmeerd. Er werd vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De brandweer bestreed de branden met twee tankautospuiten en een terreinwagen met een opslagcapaciteit van 1000 liter water.

Giertanks ingezet

Rond negen uur waren alle vuurhaarden geblust. Door de brand zijn twee gebieden van een oppervlakte van 300 vierkante meter en een gebied van 100 vierkante meter verloren gegaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden.

Het zogeheten ondersteuningspeloton - boeren met giertanks die helpen - hielp bij de brandbestrijding. Vanuit de giertanks werden de blusvoertuigen bijgevuld aldus een woordvoerder van de brandweer. Ook tijdens de nacontrole en nablussing werden de giertanks nog ingezet.

Derde natuurbrand in twee dagen

's Middags woedde er al een korte, hevige brand midden op het eiland, nabij de Berkenplas. Het ging in totaal om 50 vierkante meter ruigte.

Friese brandweer: kom niet kijken bij een natuurbrand
Lees verder

Donderdag was er een grotere natuurbrand op het eiland, het vuur woedde toen vanaf het begin van de middag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement