Na klacht breed onderzoek naar zorglocatie Phusis

De gezondheidsdienst GGD en de inspectie bouw- en woningtoezicht voeren momenteel een breed onderzoek uit naar een locatie van de stichting Phusis in de gemeente Ooststellingwerf.

Dat blijkt uit een reactie van minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer, op een mail van een klagende vrouw uit de gemeente Borger Odoorn. De vrouw was niet tevreden over de ondersteuning die haar zoon kreeg op de locatie voor beschermd wonen. Haar zoon woont momenteel bij haar thuis.

Benadelen

Ooststellingwerf wil geen toelichting geven op het gemeentelijk onderzoek. ,,Dit om onevenredige benadeling van de betrokken zorgaanbieder te voorkomen en de uitvoering van inspectie, controle en toezicht niet te belemmeren”, aldus een woordvoerder.

Vier locaties

Phusis werkt met een zorgprogramma waarbij je stuurt op je relatie. De gemeente wil ook niet kwijt welke locatie wordt onderzocht. Phusis heeft vier locaties in Ooststellingwerf, er zijn groepslocaties in Fochteloo en Oosterwolde en zelfstandig wonen is mogelijk in Appelscha en Oosterwolde.

Informatie

De vrouw heeft ook geklaagd over de informatievoorziening door de gemeente en overweegt juridische stappen tegen de gemeente en de zorgaanbieder. Minister De Jonge vindt dat de gemeente de zaak op de juiste wijze aanpakt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement