NAM wil in 2018 boren bij Ternaard

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) wil in 2018 ongeveer vier maanden een boring uitvoeren naar het gasveld ten noorden van Ternaard.

Dit veld ligt op 3 kilometer diepte, deels onder land en deels onder de Waddenzee. Hiervoor wordt een demontabele boorinstallatie geplaatst.

Als de boring succesvol is, wil de NAM in 2019 overgaan tot gaswinning. Dan wordt er een pijpleiding aangelegd naar de bestaande NAM-locatie Moddergat.

De onderzoeksopzet voor de milieueffectrapportage ligt sinds donderdag ter inzage. De Waddenvereniging laat weten zich tegen alle nieuw mijnbouwplannen in het waddengebied te verzetten.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws