Moordverdachte Udo D. zwijgt

Omringd door vijf agenten kwam Udo D. dinsdagochtend de rechtszaal in Leeuwarden binnen. Hij wordt verdacht van moord.

Op maandagmiddag 19 oktober stak de nu 39-jarige Udo D. een Bulgaarse prostituee bij de Weaze in haar gezicht met een stanleymes. Het slachtoffer op de Weaze heeft blijvende schade aan haar gezicht en is getraumatiseerd. Ze wil 20.000 euro aan compensatie. Op de Oude Lune, een pad langs het riviertje de Potmarge, sloeg hij een 68-jarige vrouw met een fles dood. Het is moord, volgens het Openbaar Ministerie.

Enkele minuten nadat twee meisjes de dode vrouw vonden, meldde D. zich bij het politiebureau in Leeuwarden. ,,Ik heb het gedaan, maar ik wil er niet over praten'', zei hij na zijn aanhouding op het bureau. Tijdens de zitting wilde hij niet zeggen wat hij bedoelde met deze opmerking. Enkele getuigen zagen een man aan de kant van de weg slaande bewegingen maken. ,,Het klonk alsof hij met een hamer sloeg. Ik dacht dat hij aan het klussen was'', verklaarde een getuige bij de politie.

Steekpartij

D. wilde wel ingaan op de steekpartij bij de rosse buurt in Leeuwarden. Volgens de Leeuwarder werd hij door de prostituee aangevallen met zijn eigen mes. Hij zou uit zelfverdediging de prostituee hebben gestoken. De vrouw verklaarde bij de politie dat D. juist de agressor was en dat hij haar na het sluiten van de gordijnen aanviel met een mes.

Capuchon

De verdachte heeft in de zittingszaal extra politiebewaking gekregen. Vijf agenten zitten achter de verdachte. De Leeuwarder draagt een hoodie met een capuchon, waardoor alleen de rechtbank hem in de ogen kan kijken.

Het Openbaar Ministerie komt later op de dag met zijn eis tegen de verdachte.

De zaak is live te volgen via LC_Live.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement