Moordverdachte Oosterwolde bedreigde eerder ook zijn eigen broer

Tehvid Huzejrovic (51) werd in augustus doodgeschoten in zijn woning. Maanden eerder bedreigde de verdachte ook zijn eigen broer met een vuurwapen, maar die deed geen aangifte.

De schietpartij die Huzejrovic fataal werd in de zijn eigen woning wordt in maart inhoudelijk behandeld. Er moet eerst nog onderzoek gedaan worden. Eerder heeft de verdachte ook zijn eigen broer met een vuurwapen bedreigd. ,,Daar is geen aangifte van gedaan, maar dat pak ik ambtshalve op’’, meldde officier van justitie Roelof de Graaf donderdag tijdens een pro forma zitting van de zaak.

Vier aanhoudingen

Er waren in de eerste instantie meerdere verdachten van de schietpartij in beeld, maar uiteindelijk is dat aantal gereduceerd tot een. De 58-jarige man uit Oosterwolde die nog vastzit, huurde het pand aan de Stegingaweg in het dorp van Huzejrovic. Hij wordt ervan verdacht op 27 augustus de drie fatale schoten in het bovenlichaam van het slachtoffer te hebben gelost.

Na de schietpartij zijn er vier aanhoudingen verricht: een 41-jarige vrouw uit hetzelfde dorp, een 53-jarige man uit de gemeente Noordenveld (Drenthe) en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn kort na ondervraging op vrije voeten gesteld.

Vijfde Friese geweldsdode

De aanleiding van de dodelijke schietpartij, de vijfde dode door geweld in een Friese reeks van negen, is nog niet duidelijk. Een afrekening is een mogelijkheid, maar een uit de hand gelopen ruzie ook. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn bekenden in het drugscircuit in de omgeving.

Het wachten is volgens de officier van justitie nog op de rapportages van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Momenteel doen zij onderzoek naar de schotafstand en aangetroffen DNA. De zaak komt, afhankelijk van de vorderingen van het onderzoek, waarschijnlijk 1 maart weer voor de meervoudige kamer. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement