Minister: niks mis met brug over Skarster Rien

Er is niks mis met de brug over de Skarster Rien. Minister Melanie Schultz van Haegen verwijst kritiek naar het rijk der fabelen.

VVD’ers Aukje de Vries en Barbara Visser klommen in de pen na een lange storing op 2 juli. Ook provinciale staten van Fryslân roerden zich; de storing zou aangeven dat het hoog tijd is voor een aquaduct.

Volgens de minister vertoont de brug in de snelweg A6 tussen Joure en Lemmer geen grote defecten en laat het rijk die niet verwaarlozen.

De storing van begin juli lag aan een defecte motor van de elektrische pomp. Er ontstond een lange file tussen Lemmer en Joure. Na een spoedreparatie op 2 juli ging de pomp op maandag 4 juli opnieuw kapot. Maar inmiddels draait hij weer als een zonnetje en is er ,,geen aanleiding om aan te nemen dat een dergelijke storing zich weer voor zal doen’’, aldus Schultz.

De laatste vijf jaar is er hooguit eens per jaar sprake van een storing van de brug over de Skarster Rien. Ook dit jaar; dat was de bewuste storing van 2 juli.

Recent is er nog onderhoud aan de brug gepleegd. In 2018 en 2019 worden er onderdelen vervangen, waarna in 2024 weer groot onderhoud staat geprogrammeerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement