Minister muurvast in duin Terschelling: loonwerker redt

Minister Cora van Nieuwenhuizen reed zich donderdag na haar werkbezoek aan Terschelling muurvast in een duin. De tractor van loonwerker Henk Trip bracht redding.

Door het voorval liep het werkbezoek van de minister aan Terschelling schromelijk uit. Pas na half vijf kon ze het eiland met een watertaxi verlaten.

De gebeurtenis vond plaats ter hoogte van paal 15. Van Nieuwenhuizen had zich in Friesland de hele dag op de hoogte laten stellen van de naweeën van de containerramp met de MSC Zoe.

Chauffeur Jan Roelof Witting van Rijkswaterstaat dacht de kortste route te nemen over een steile duin richting haven, maar al snel draaiden de wielen van de fourwheeldrive tot ashoogte dol in het mulle zand.

,,Moeten we duwen?’’ vroeg de minister. Witting schudde zijn hoofd. Hij zag meteen dat er zwaarder materieel nodig was en belde Henk Trip, die een paar honderd meter verderop uitleg had gegeven over zijn nieuwe beachcleaner.

Knap staaltje

Trip kwam uiteindelijk met zijn tractor en hond Bur ter plaatse. Na een stief halfuurtje wisten hij en Witting de auto gezamenlijk uit het duin te bevrijden en aan een sleepkabel over de top te trekken.

Van Nieuwenhuizen kon er wel om lachen. Ze prees burgemeester Bert Wassink, ook in de auto aanwezig, om ,,een knap staaltje incidentmanagement’’. ,,Je zou haast denken dat het in scène is gezet’’, zei Wassink. De minister: ,,Jullie hadden ook gewoon kunnen zeggen dat je graag wilt dat ik blijf!’’

Met forse vertraging kon ze uiteindelijk de reis richting de Randstad inzetten, waar in Amsterdam ‘s avonds een optreden wachtte in de talkshow Jinek.

Appgebruikers klikken hier om de video te bekijken

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement