Minister Van Nieuwenhuizen op Terschelling voor brandbrief kustgemeenten

Minister Cora van Nieuwenhuizen is donderdagmiddag met de watertaxi van de KNRM aangekomen op Terschelling. Daar krijgt ze de brandbrief van de kustgemeenten.

Van Nieuwenhuizen sprak eerder in Harlingen met Lutz Jacobi van de Waddenvereniging en de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone, die tevens voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân is.

De minister zal zich persoonlijk op de hoogte stellen over de gevolgen van de 291 containers die vorige week zijn verloren door het containerschip MSC Zoe bij de Waddeneilanden.

Burgemeester Bert Wassink van Terschelling zal haar dan een brandbrief overhandigen die ook naar de Tweede Kamer is gestuurd. In de brief pleiten de burgemeesters van de Waddeneilanden voor een veiliger vervoer van containers op zee. Ze dringen aan om snel enkele aanpassingen door te voeren die de veiligheid van vervoer van zeecontainers op de Noordzee moeten bevorderen.

De burgemeesters willen onder meer beter toezicht en handhaving op het beladen en sjorren van de zeecontainers. Ook willen ze dat de containers worden voorzien van een GPS-tracker en een chip. Daarmee worden ze makkelijker te lokaliseren als ze overboord slaan en is bovendien sneller duidelijk wat de inhoud is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement