Meerdere ongelukken door gladheid in provincie

De politie waarschuwt zondagochtend voor gladheid op de wegen in Noord-Nederland en geeft het advies om het rijgedrag aan te passen: ,,Wees voorzichtig!''

Er kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van auto's die van de weg waren geraakt.

Langs de Saatsenwei bij Engwierum belandde zaterdagnacht een auto op de zijkant in de sloot. Er zijn twee inzittenden door ambulancepersoneel behandeld en naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is door een berger afgevoerd.

Ook bij De Falom raakten zondagochtend diverse auto's van de weg. Zo belandde een auto op de kant in de berm. Een paar uur later kwam er een auto in een ondiepe sloot terecht. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Ongeval met strooiwagen

Bij Tzum raakte, ironisch genoeg, een strooiwagen betrokken bij een aanrijding met een personenauto. Dit ongeval gebeurde op de Wommelserweg. De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Anne Vondelingweg in Leeuwarden raakte een auto met een paardentrailer in de slip. Ook hier was gladheid de oorzaak. De auto kwam dwars in de berm tot stilstand. De paardentrailer blokkeerde de rijbaan. Agenten zorgden voor een afzetting. Een berger moest de auto met trailer uit de berm trekken.

Het KNMI meldt dat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn door van bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui. De gladheid zal in de tweede helft van de zondagochtend verdwijnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement