Meerdere ongelukken door gladheid in Friesland

Door gladheid en ijzel gaf KNMI voor zaterdag code oranje af in Friesland. Her en der in de provincie leidde de gladheid tot ongelukken.

Rijkswaterstaat riep automobilisten op om hun reis in het noorden van het land waar mogelijk uit te stellen vanwege de gladheid.

In Hilaard en Grou leidde het zaterdagochtend al tot ongelukken en ook in Leeuwarden belandde een auto over de kop. De Hilaerdermieden in Hilaard bleken zaterdagochtend zo glad dat een bestelbus in de slip raakte en van de weg gleed. Het voertuig belandde op z’n kant in de sloot. De bestuurster wist na het ongeval zelf uit het busje te klimmen. Ze bleek ongedeerd. Een berger heeft het voertuig uit de sloot getakeld.

Een bestuurder van een bus kon aan de Grousterdyk in Grou zijn voertuig zaterdagochtend niet meer op de weg houden. IJzel zorgde ervoor dat de bus op de kop in de sloot belandde. De bestuurder hield alleen een nat pak over aan het ongeval. Een berger heeft de bus geborgen.

Een auto is zaterdagochtend aan de J.W. de Visserwei bij Grou door gladheid in de sloot beland. De bestuurder kon zelfstandig uit de auto komen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald.

In de loop van de ochtend, toen het wat opwarmde en de zon de bevroren wegdekken ontdooide, werd de weerwaarschuwing ingetrokken.