Medewerker Hoeve Boschoord besmet met coronavirus

Hoeve Boschoord. FOTO RENS HOOYENGA

Een medewerker van Hoeve Boschoord op de grens van Friesland en Drenthe is besmet met corona, bevestigt de organisatie. Het zou gaan om iemand die werkt op de forensisch psychiatrische kliniek.

Op Boschoord wonen ongeveer 220 cliënten met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag. Van hen heeft ongeveer een derde TBS opgelegd gekregen. Er werken honderden mensen, 454 fte in totaal.

,,Juist omdat het om kwetsbare mensen gaat, zijn we vanaf het begin van de corona-crisis heel scherp op afstand en hygiëne’’, zegt woordvoerder Marloes Eshuis. Diabetes en een hoge bloeddruk komen onder de bewoners bovengemiddeld vaak voor, waardoor ze in de risicogroep voor corona vallen.

‘Beeldbellen in plaats van bezoek’

,,Sinds het begin van de crisis zijn bezoekers niet meer welkom en cliënten mogen niet meer op verlof. Dat is voor velen een grote teleurstelling. In plaats daarvan kunnen ze beeldbellen. Ze maken bovendien kaarten en schrijven brieven. Op zich gaat het heel goed. We zijn er trots op hoe iedereen het oppakt.’’

De medewerker die besmet bleek, had milde klachten en is donderdag volgens Eshuis conform de afspraken meteen naar huis gegaan. Een test wees uit dat hij besmet bleek, waarop thuisisolatie volgde.

,,We denken dat de kans klein is dat hij anderen heeft besmet, juist vanwege onze strenge maatregelen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus