Matig schietend Aris onderuit in Weert

Foto: Pixabay Darko Stojanovic via Pixabay

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Weert verloren. Het duel eindigde in 74-62.

Aris, spelend zonder Andy Mazurczak en Craig Osaikhwuwuomwan, had in het eerste kwart moeite met scoren en zorgde er daardoor zelf voor dat de thuisploeg lekker in de wedstrijd kwam. Na een minuut in het tweede kwart stonden de Limburgers zelfs al met 29-13 voor.

Herstel

Onder aanvoering van Samuel Idowu herstelden de Leeuwarders zich. Van 16 punten achter was het verschil bij rust nog maar een puntje: 35-34. Idowu had op dat moment al zestien punten en acht rebounds achter zijn naam.

Na rust liet het scoren weer te wensen over bij het team van Ferried Naciri. Aris pakte nog wel een voorsprong, maar na 37-38 volgden vier puntloze minuten, waardoor Weert wederom een gaatje kon slaan. Ditmaal bleef een inhaalrace uit, zodat Aris de tweede competitienederlaag moest bijschrijven. Het team schoot slechts 3 op 21 driepunters raak en ook het aantal gemaakte tweepunters was nog ondermaats (15 op 28).

Samuel Idowu was goed voor 21 punten en 11 rebounds. Ook Arunas Mikalauskas scoorde een double-double (11 punten, 11 rebounds), maar bij de Litouwer stonden er wel veel gemiste schoten en vijf turnovers tegenover.

home
net-binnen
menu