Massaal aanbod slaapplekken voor doven tijdens WereldDovenDag in Leeuwarden

Er zijn in één klap genoeg slaapplaatsen beschikbaar voor dove bezoekers van WereldDovenDag, op zaterdag 29 september in Leeuwarden.

,,Wow, wat een reacties van allemaal lieve mensen die hun logeerkamers of zelfs hele huizen spontaan gratis aanbieden”, meldt Albertje Spliethoff van Hoor Friesland. ,,Maar ook hotels, Bed & Brôchjes en mensen met kamers tegen een mooi prijsje.”

Lezers hebben massaal gereageerd op de oproep van organisator Hoor Friesland woensdag in de Leeuwarder Courant, toen bleek dat bijna alle betaalbare slaapplaatsen in Leeuwarden op WereldDovenDag al vol zitten vanwege de grote aantrekkingskracht van Culturele Hoofdstad van Europa.

Er zijn zeker veertig gratis slaapplekken aangeboden, zegt Spliethoff. ,,Hele huizen, maar ook kamers van studenten die in het weekeinde toch niet thuis zijn.” Daarnaast meldde zorgcentrum Greunshiem acht kamers met zestien bedden beschikbaar te hebben. Verder kunnen er vier slaapboten komen. ,,Ideaal. Op die klippers kunnen in totaal wel 130 mensen slapen, mooi dichtbij het feest. Het overnachten gaat nu zeker lukken.”

Er worden meer dan duizend dove bezoekers verwacht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement