Marcel Wintels stapt op als voorzitter Raad van Commissarissen Zorgpartners Friesland

Marcel Wintels op een archieffoto uit 2016. FOTO ANP

Marcel Wintels is donderdagochtend opgestapt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorgpartners Friesland. Dat bevestigt woordvoerder Gerard Akkerman van ziekenhuis MCL.

Wintels lag onder vuur vanwege de bezoldiging van de Raad van Commissarissen. Die bleek vorig jaar te zijn verdubbeld, zonder dat daarover uitleg werd gegeven in de jaarverslagen en jaarrekeningen. Woensdagmiddag eisten de ondernemingsraden van de ziekenhuizen MCL en Tjongerschans en van ouderenzorgkoepel Noorderbreedte per brief excuses en terugdraaiing van de ‘loonsverhoging’.

De Friese zorginstellingen hebben kennisgenomen van het besluit van Wintels om te stoppen. De bestuurders van MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte gaan vrijdag in gesprek met de andere zes leden hoe het verder moet met het toezicht. ,,Tot dat gesprek reageren wij niet inhoudelijk”, zegt Akkerman.

Wintels was bezig aan zijn laatste periode als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorgpartners Friesland. Dat is een inmiddels lege stichting waaronder de bv’s MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte hangen. Hij was sinds april 2013 voorzitter.

Lees ook | Onbegrip en boosheid over beloning toezichthouders Zorgpartners Friesland

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Zorg