Man die passagiers neerstak in bus in Lübeck wordt verdacht van poging tot moord

De 34-jarige Duitser van Iraanse komaf die vrijdagmiddag op de weg tussen Lübeck en Lübeck-Travemünde twaalf mensen neerstak in een lijnbus, wordt verdacht van poging tot moord.

Fries slachtoffer steekpartij in bus Lübeck ‘buiten acuut levensgevaar’
Lees verder

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft de man zaterdag voorgeleid. Niet alleen wordt hij verdacht van poging tot moord, ook wordt hem brandstichting ten laste gelegd. Volgens het OM wilde hij de bus in brand steken.

De politie denkt dat de man ,,zoveel mogelijk mensen pijn wilde doen”. Bij de mesaanslag raakten twaalf mensen gewond, onder wie twee Friezen. Het motief van de man is nog onduidelijk.

Friezen waren op vakantie

Één van de twee Friezen ligt nog in Lübeck in het ziekenhuis. Zijn ouders, de drie andere vrienden en hun ouders zijn bij elkaar. De vier - die elkaar kennen van de middelbare school in Leeuwarden - waren op vakantie in Hamburg en wilden een dagje naar het strand bij Lübeck, 60 kilometer van Hamburg.

Erger voorkomen

Volgens de politie en de burgmeester heeft de buschauffeur van dienst erger voorkomen. De man poogde de brand te blussen die de verdachte had aangestoken. De verdachte stompte daarop de buschauffeur, maar dat belette hem niet om het met een brandblusser te doven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement