Man de cel in na klemrijden vrouw tegen silo

Omdat hij een vrouw zou hebben klemgereden tegen een silo, is tegen een 54-jarige man uit Gersloot acht maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk geëist.

De vrouw, die in het verleden bij de man in huis woonde, zou in april 2017 bij de verdachte op zijn verreiker, een soort heftruck die extra hoog kan tillen, zijn geklommen. Ze vroeg hem om op haar hond te passen. Dat deed hij vaker, maar op dat moment was hij er niet van gediend omdat hij het als boer erg druk had.

Volgens het slachtoffer begon hij na haar vraag ‘eng te glimlachen’ en te rijden met de verreiker, terwijl zij nog op het trapje stond. De verdachte zou vervolgens een scherpe bocht hebben gemaakt, waardoor de vrouw werd klemgereden. De man had een andere lezing: de vrouw zou zelf aan het stuur hebben getrokken.

Geen ambulance

Na het incident weigerde hij een ambulance te bellen: „Als het echt nodig was, had ze ook zelf kunnen bellen.” De vrouw bleek een bekkenbreuk, een gekneusde rib en een gekneusde pols te hebben opgelopen.

Volgens officier van justitie Eelco Jepkema heeft de Gersloter zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling en moet hij daarom de gevangenis in.

De verdachte had mede de schijn tegen omdat hij het slachtoffer in de tijd van haar revalidatie een bericht stuurde dat hij haar hond had opgehangen. Dit bleek een loos dreigement, ontdekte de politie toen die bij hem thuis ging kijken. Wel werden de agenten uitgescholden door de man en kregen ze een emmer melk over zich heen.

De uitspraak is op 25 januari.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement